မေလးေမ

လုပ္တုန္း ကေတာ့ ငွက္ေပ်ာသီး ဆႏြင္းမကင္း ပါ ...
ပထမတခါ ပူတင္းၿဖစ္သြားၿပီး ေနာက္တခါေတာ့ ကိတ္မုန္ ့ၿဖစ္သြားပါတယ္..
ဘာပဲေၿပာေၿပာ ပူတင္းအဆင့္ကေတာ့ ေတာ္ေတာ္ေလး စားေကာင္းပါတယ္..
တတိယ တဘန္းဖုတ္ေတာ့ recipe က မွန္သြားလို ့ဟုတ္သြားပါၿပီ ..

မုန္ ့လုပ္နည္း

ငွက္ေပ်ာသီး - 5လံုး
ေထာပတ္ - 3ဇြန္း
ၾကက္ဥ - 3လံုး
ႏို ့ဆီ - 2ဇြန္းသၾကား - 2ဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္္ ၿပင္ဆင္ထားပါ

ငွက္ေပ်ာသီးနဲ ့ၾကက္ဥကို ေရာေမြၿပီး ေၿခပါ ။
ႏို ့ဆီ သၾကား ဆားထည့္ၿပီး ေရာပါ ။ေထာပတ္ကို အပူေပးၿပီး အရည္ေပ်ာ္ရင္ ေရာထည့္ပါ ။
သမေအာင္ေမြပါ ။ဗန္းထဲထည့္ၿပီးပါ။ ၿပီးရင္ .....................

ဖုတ္ၾကမယ္ေဟ့ ေကာင္းေကာင္း !!

ၿပီးရင္ 0ven ထဲမွာ အပူခ်ိန္ 150F နဲ ့မိနစ္ 50မွ်ထားပါOven ထဲက ထုတ္ၿပီးရင္
ေရခဲသတၱာထဲမွာ နာရီ၀က္မွ်ထား လိုက္ရင္ ငွက္သီးမုန္ ့ေလးက မာမာေလးနဲ့
အတံုးေလးေတြလွီးရင္လွတပတ ေလးေတြထြက္လာ ပါလိမ့္မယ္ .. .
2 Responses
  1. ThuHninSee Says:

    ငွက္ေပ်ာသီးက ဖီးႀကမ္းလား ဘာအမ်ိဳးအစားလဲဟင္။
    ေထာပတ္ကေရာ.. ဘယ္လိုလဲဟင္။
    လုပ္စားႀကည္႔ခ်င္လုိ႔ပါ။ ေက်းဇူးေနာ္။


  2. sai sai Says:

    မုန္႕လုပ္နည္းေတြ ဘယ္မွာသြားရွာေလ့လာရမလဲ ခင္ဗ် ေက်းဇူးျပဳျပီး ေျပာျပေပးပါလား ခင္ဗ်