မေလးေမ


အခုတေလာ .. ေခြ်တာခ်င္တာနဲ ့ဟင္းပဲခ်က္စား ေနေတာ့တယ္..
ဟဲဟဲ .. ဒါေပမယ့္ အကုန္အက်လည္း သက္သာ ..ေခါက္ဆြဲၿပဳတ္ ထက္လည္း စားေကာင္း ...
အပ်င္းလည္း ေၿပေစမယ့္ ဟင္းေတြ ခ်က္ၾကတာေပါ့ ( ေနာက္ေန ့ စားဖို ့လည္း ေရခဲသတၱာထဲ ထည့္ဥ ထားလုိ ့ရေသးတယ္)

ေပါေခ်ာင္ေကာင္း စြတ္ၿပဳတ္

အလြယ္ဆံုး စြတ္ၿပဳတ္ ခ်က္နည္း ကို သူငယ္ခ်င္း ဆီက ရလို ့ဒီေန ့စမ္းခ်က ္ၾကည့္တာ အရသာ လ ဲမဆိုးတာ ေၾကာင့္ မွ်ေ၀ လိုက္ပါတယ္။
ကုန္က်ေငြကေတာ့ ၂ေဒၚလာ ေလာက္ ပဲ ရိွပါလိမ့္မယ္။ရိွသမွ်နဲ ့ေရာသမေမြကာ ခ်က္ၾကပါကုန္

2 ေယာက္စာ အတြက္

လိုအပ္ ေသာ အမယ္မ်ား

- အာလူး - အလံုးၾကီး တၿခမ္း / အလံုးေသး တလံုး အတံုး ေသးေသးေလး မ်ား တံုးပါ
- မုန္လာဥ - တေခ်ာင္း အတံုး ေသးေသးေလး မ်ားတံုးပါ


- ေၿပာင္းဖူးစိ / မုန္ညင္း / baby corn ၾကိဳက္တတ္ရင္ ရိွသမွ်စားႏိုင္ သေလာက္ ထည့္လို ့၇ပါသည္။
- ၾကက္ဥ တလံုး ခေလါက္ ထားပါ
- ၾကက္သား/၀က္သား အတံုး ေသးေသး တတံုးက ိုပါးပါးလွီးပါ
- ေၿပာင္းဖူးမွဳန္ ့(ေကာ္မွဳန္ ့)အနည္းငယ္ ေရေဖ်ာ္ထားပါ

ခ်က္ၿပဳတ္ပံု

အိုး ထဲ ေရေႏြးထည့္ပါ
အာလူး . မုန္လာဥႏွင့္အသီးအရြက္ မ်ား ထည့္ၿပဳတ္ပါ
ဆားထည့္ ။အခ်ိဳမုန္ ့ထည့္ ။အသားပါးပါး လွီးထား တာထည့္ၿပီး အဖံုးအုပ္ထား
အရြက္ ႏွင့္ အာလူးမ်ား ႏူူးလွ်င္ ခေလာက္ ထားေသာ ၾကက္ဥက ိုဇြန္းႏွင့္ တဇြန္းခ်င္းဆီ ခတ္ၿပီး ဟင္းခ်ိဳအိုး ထဲတြင္ၿဖဴးပါ
ၿပီးလွ်င္ေမြပါ ။။
ၿမီးၾကည့္ပါ။
အရသာ အေနေတာ္ လွ်င္ ေကာ္မွဳန္ ့ေရေဖ်ာ္ထား တာကုိထည္ ့ေမြၿပီးတမိနစ္ခန္ ့ထားပါ။
ၿပီးလွ်င ္မီးဖိုေပါ ္မွခ်ၿပီး စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ (ငွဲငွဲ.. ေလသံကမိုက္တယ္ေနာ္ )

beginner cooker မဟုတ္လွ်င ္ၾကက္သြန္ၿဖဴ 5မြာခန္ ့ဓားၿပား ရိ္ုက္ ..ပါးပါး လွီးကာ ေၾကာ္ၿပီး ..ဟင္းခ်ိဳ တြင္ၿဖဴးကာ
ေသာက္ႏိုင္သည္။အနံ ့အရသာ ပိုေကာင္းဧ။္
(ခ်စ္သူေလးဧ။္ၾကက္သြန္ၿဖဴေၾကာ္ကား ေၾကာ္တိုင္း တူးတြားဧ။္ )


အာလူးၿပဳတ္ ၾကက္ဥၿပဴတ္ ႏွင မံုလာ ဥၿပဳတ္မ်ား ေၾကာင့္ ကယ္လိုရီလဲ မမ်ား ..အကုန္ အက် လဲသက္သာ ပါဧ။္

p.s > ဟင္းခ်ိဳေလးနဲ ့တြဲစားဖို ့ ဆူရိွးလုပ္နည္းဆက္ေရးပါ့မယ္..






0 Responses